الأربعاء، 3 ديسمبر 2014

CCT : “Taste the Waste” ”تذوق الطعام المصنوع من بقايا الغذاء“


Home


It will take place on December 9 from 6:30pm at the German Science Center (DWZ), 11 Al Saleh Ayoub Street, Zamalek.

From the farm all the way to the table about half the food produced worldwide is wasted. In Germany, for instance, stringent food safety regulations force supermarkets, grocery stores and bakeries to discard food products that could still be safely consumed. By contrast, in Egypt most food loss occurs during production, and is caused by inefficient transportation and refrigeration
To get a clearer picture of what food waste involves in the West and in Egypt, the Cairo Climate Talks is inviting you to a screening of the German documentary “Taste the Waste”,  which addresses the relationship between agricultural production, discarded food and greenhouse gas emissions. The film will be followed by a panel discussion comparing food waste and loss dynamics in Egypt and other countries. A gourmet buffet mostly made of food that would have been discarded by various purveyors will conclude the evening. The idea is to challenge our concept of what is typically considered waste and let the meal trigger the following question: how can we ?rethink our consumption patterns in ways that reduce our carbon footprint
The film is subtitled only in English, however translation of the discussion will be available in Arabic

No RSVP is necessary but please arrive on time as space is limited. 
Follow our Facebook page for climate change news and updates on all our exciting events. 

فعاليات الحلقة النقاشية السابعة والعشرين لمنتدى القاهرة للتغير المناخي 
”تذوق الطعام المصنوع من بقايا الغذاء“ 

يتم إهدار ما يقرب من نصف الغذاء المنتج في كل أنحاء العالم خلالنقله من المزارع المنتجة وحتى وصوله إلى موائد الطعام، وفي ألمانيا على سبيل المثال نجد أن هناك من القوانين الصارمة المنظمة لسلامةالغذاء والتي تجبر محلات السوبر ماركت ومحلات البقالة والمخابز على التخلص من المنتجات الغذائية التي لم تنتهي صلاحيتها بعد؛ وذلك رغم إمكانية استهالكها بشكل أمن. وفي مصر نجد النقيض من ذلك،حيث يتم فقدان معظم المنتجات الغذائية أثناء عملية الانتاج كنتيجة طبيعية لعدم كفاءة النقل والتبريد. ويسر منتدى القاهرة للتغير المناخي لدعوة حضراتكم لمشاهدة الفيلم الوثائقي ألالماني » تذوق الطعام المصنوع من بقايا الغذاء »؛ وذلك من أجل الحصول على تصور أوضح لما عليه بقايا الطعام الصالحة للاستهلاك في الغرب ألاوروبي وفي مصر. ويتناول الفيلم الالماني كذلك العلاقة بين الانتاج الزراعي والغذائي وبين الانبعاثات الغازية الضارة الناتجة عن الاحتباس الحراري.وتتبع مشاهدة الفيلم مناقشة تدور حول مقارنة بين ديناميكية إهدار للغذاء في مصر وبعض الاقطار الاخرى. وسوف تختتم الحلقة النقاشية فعالياتها ببوفيه مفتوح غالبية طعامه مصنوع من مواد غذائية تخلص تجارها منها قبل صلاحيتها الإستهلاك. والهدف من تلك الفعالية والتجربة هنا هو تحدي ما تم تصنيفه على أنه بقايا ولندع تلك الوجبة المصنعة من هذه المواد الغذائية طرح السؤال : كيف يمكن لنا إعادة التفكير في صياغة أنماط إستهلاكنا بطرق تمكننا من تقليص بصمتنا الكربونية؟




ليست هناك تعليقات: